Miličević: Pravna borba biće nastavljena

SRNA
Miličević: Pravna borba biće nastavljena

BANjALUKA - Predsjednik SDS-a Milan Miličević rekao je danas da privremena mjera Ustavnog suda BiH da ovoj partiji dozvoli izlazak na predstojeće lokalne izbore predstavlja rezultat upornosti ove stranke, ali da u praktičnom smislu ne znači mnogo, jer će pravna borba biti nastavljena i treba sačekati pravosnažnost ove presude.

"Mi smo na pola puta, iako smo napravili korak ka konačnoj presudi. Ovo je privremena mjera", pojasnio je Miličević i ukazao da treba voditi računa o izbornim rokovima i pravnom vakuumu kako bi SDS nesmetano učestvovao na lokalnim izborima, te da od CIK-a BiH "očekuje profesionalizam".

Miličević je na konferenciji za novinare rekao da je privremena mjera pokazuje da je ta stranka ostvarila veliku političku i moralnu pobjedu, te da je ovo što se desilo dobro i za političku javnost i za sve političke subjekte u Republici Srpskoj i BiH.

"Ovakva presuda uvodi u pravno-političku praksu novi pristup", rekao je Miličević i dodao da se moraju poštovati zakoni i pravila, što je najveći benefit ove presude.

Jovica Radulović iz Glavnog odbora SDS-a rekao je da SDS od CIK-a očekuje da ovoj partiji omogući iste rokove i status koji imaju ostali politički subjekti.

Kada je riječ o odluci Gradskog odbora SDS-a Banjaluka da podrži kandidaturu Jelene Trivić iz Narodnog fronta za gradonačelnika, Miličević je naveo da je ta odluka donesena demokratski i da rukovodstvo stranke to poštuje.

Miličević je rekao i da je protiv američkih i drugih sankcija Republici Srpskoj i njenim ljudima, jer se to direktno reflektuje i na svakodnevni život.

Ustavni sud BiH donio je privremenu mjeru kojom je CIK BiH naloženo da ovjeri učešće SDS-u na lokalnim izborima, što je ova komisija potom i učinila. Ovom odlukom dozvoljeno je SDS-u da pod svojim imenom nastupi na predstojećim lokalnim izborima.

CIK je ranije odbio da ovjeri SDS za učešće na izborima zato što im je blokiran račun u banci pod uticajem američkih sankcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana