Milićević podnosi ostavku u Predsjedništvu SDS-a, smatra da isto treba da urade i ostali

GS
Milićević podnosi ostavku u Predsjedništvu SDS-a, smatra da isto treba da urade i ostali

BANjALUKA - Član Predsjedništva Srpske demokratske stranke (SDS), Đorđe Milićević podnijeće ostavku sa ove funkcije.

On je to potvrdio “Nezavisnim novinama” uoči početka sjednice Predsjedništva SDS-a.

-Ja ću podnijeti ostavku na mjesto člana Predsjedništva SDS-a - rekao je Milićević, koji kao razlog za ovu odluku navodi katastrofalan rezultat na nedavno održanim opštim izborima u BiH, a na kojima je kandidat SDS-a za člana Predsjedništva BiH Mirko Šarović izgubio od Željke Cvijanović (SNSD).

Milićević je mišljenja da isto treba da postupi kompletno Predsjedništvo SDS-a, uključujući i predsjednika stranke Mirka Šarovića, te da će ovaj prijedlog da staviti kao jedan od prioriteta na sjednici.

.Ja ću se tako odnositi danas na Predsjedništvu. Ovdje želim napomenuti da nije riječ o nikakvoj borbi za prevlast ili za određene pozicije u stranci, nego isključivo o jednom procesu koji treba hitno raditi unutar stranke, a to je sređivanje svoga dvorišta. Taj posao mogu nositi pobjednici u Srpskoj demokratskoj stranci - poručio je Milićević i zaključio da je rezultata stranke na prethodnim izborima bio katastrofalan.

Predsjedništvo SDS-a sastalo se danas u Banjaluci, gdje bi trebalo da razmatra rezultate opštih izbora, održanih 2. oktobra.
Sjednica se održava u prostorijama stranke.

Portparol SDS-a Stevan Salatić rekao je novinarima da danas neće biti velikih odluka i da po završetku sjednice nisu planirane izjave za medije.
-Sljedeće sedmice planirana je nova sjednica Predsjedništva na koju će biti pozvani novinari -dodao je Salatić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana