Miličević odbio Dodika: "Ne vjerujem u njegove iskrene namjere"

Srna
Miličević odbio Dodika: "Ne vjerujem u njegove iskrene namjere"

BANjALUKA - Predsjednik SDS-a Milan Miličević izjavio je danas da sramni čin Centralne izborne komisije (CIK) BiH, koja je odbacila prijavu ove stranke za učešće na lokalnim izborima u oktobru, ne ugrožava samo SDS, već je i direktan atak na Republiku Srpsku, što neće dopustiti.

Politički predstavnici SDS-a su istakli da će ova partija izaći na izbore sa, kako su istakli na konferenciji za novinare, najboljim kandidatima, a pravni predstavnici da će i u formi žalbi rješavati sporna pitanja zarad očuvanja interesa SDS-a, ali i demokratskih procesa u BiH i Srpskoj.

On je podsjetio da je račun SDS ugašen pod pritiskom stranaca, ocijenivši da su bitnu ulogu u tome (ne)namjerno odigrali određeni domaći organi.

Miličević je na nazvao "licemjernim" pozive lidera određenih vladajućih partija za organizaciju sastanaka zbog toga što je njegovoj partiji sramnom odlukom CIK-a BiH zabranjeno da učestvuje na izborima, navodeći da ne vjeruje u iskrene namjere.

On je naveo da proces u vezi sa Izbornim zakonom Republike Srpske nije završen, ali da lider SNSD-a Milorad Dodik ima pravo da pozove da se izbori sprovedu po izbornim zakonima Srpske.

"Međutim, mi imamo pravo na svoj politički stav i rad", rekao je Miličević.

Podsjećamo, pomenuti poziv za zajedničkim sastankom poslao je lider SNSD-a Milorad Dodik.

Povezane vijesti:

Dodik predložio Miličeviću da zakaže sastanak lidera svih stranaka iz Srpske: Svako drugo ponašanje je kukavičko

Miličević: Ako je neko pomislio da je eliminisao SDS, prevario se

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana