Miličević: Dan srpskog jedinstva - praznik srpske nacije

Srna
Miličević: Dan srpskog jedinstva - praznik srpske nacije

BANjALUKA- Predsjednik SDS-a Milan Miličević čestitao je danas svim građanima Srbije i Republike Srpske Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, navodeći da je to praznik zajedništva i slave srpske nacije.

Iz SDS-a je saopšteno da je Miličević ocijenio da je jedna od najvećih tekovina Odbrambeno-otadžbinskog rata i zasluga te stranke jedinstvo naroda postignuto prilikom stvaranja i odbrane Republike Srpske, kada nije bilo ideoloških podjela kao u Drugom svjetskom ratu.

"Jedan od nacionalnih simbola koje je SDS tada vratila srpskom narodu jeste naša trobojka, sa slovenskim bojama koje simbolizuju zajedničko porijeklo i slobodu", istakao je Miličević.

On je poručio da se mora nastaviti sa baštinjenjem vrijednosti na čijim temeljima su nastali Republika Srpska i SDS - nacionalne i lične slobode, ekonomske slobode, slobode mišljenja i izražavanja, te višestranačja i demokratije.

"To su tekovine naše borbe kojih se ne smijemo odreći uprkos pokušajima sa raznih strana da nam neke od tih sloboda i prava ponište i ukinu. Neka nam je svima srećan Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave!", poručio je Miličević.

U 18.00 časova u Nišu biće održana manifestacija povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, kojoj će prisustvovati predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i drugi zvaničnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana