Milić: Vrijeme je za sabornost i odbranu Srpske

Srna
Milić: Vrijeme je za sabornost i odbranu Srpske

BIJELjINA - Član Glavnog odbora SNSD-a Mladen Milić rekao je da je više nego ikad potrebno pokazati slogu u odbrani Republike Srpske i njenih institucija i pozvao građane da jedinstveno izraze nesebičnu podršku postojanju Srpske.

"Više nego ikad danas je potrebno da svi bez izuzetaka pokažemo slogu i sabornost oko Republike Srpske i njenih institucija koje nijednog trenutka ne smiju biti dovedene u pitanje po bilo kom osnovu", istakao je Milić.

On je podsjetio da je Republika Srpska prije 30 godina složno branjena i odbranjena, ali da, nažalost, takve sloge i odlučnosti danas nema kod svih.

"Došlo je vrijeme da se Srpska ponovo brani, ali sada govorom, pisanom riječju i odlučnom podrškom svim njenim institucijama", ocijenio je Milić.

On je istakao da se, nažalost, nepromišljenim potezima neodgovornih pojedinaca, kao i dijela međunarodnog faktora, dovodi u pitanje imovina Republike Srpske i njene institucije koje predstavljaju temelj njenog postojanja.

"Pozivam patriote i sve građane Republike Srpske da jedinstveni izrazimo nesebičnu podršku njenom postojanju sa svim Dejtonskim mirovnim sporazumom garantovanim pravima njenim institucijama, predsjedniku Republike, Narodnoj skupštini, Vladi i srpskom članu Predsjedništva BiH u nesmetanom vršenju obaveza proizašlih iz ustavnih i zakonskih nadležnosti Republike Srpske", naveo je Milić.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska i njeni građani su uvijek bili i jesu za razgovor i dogovor, ali nisu za bilo kakvo nametanje, oduzimanje nadležnosti i razvlašćivanje, a samim tim i njeno tiho gašenje i nestajanje.

"Zato, na miran i dostojanstven način izađimo ponosni i stanimo u odbranu Republike Srpske, svih njenih institucija i organa i dajmo im bezrezervnu podršku u vršenju njihovih ustavnih i zakonskih nadležnosti. Naša je obaveza da Srpsku svakodnevno gradimo i jačamo, a sada i branimo za miran, slobodan i bezbrižan život svih njenih građana i budućih pokoljenja", poručio je Milić.

U Bijeljini će večeras biti održan narodni miting "Branimo Srpsku" na kojem će govoriti najviši zvaničnici Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana