Milić: Ademović grubo uvrijedio pravoslavne Srbe

Srna
Milić: Ademović grubo uvrijedio pravoslavne Srbe

BRČKO - Predsjednik Skupštine distrikta Brčko Siniša Milić rekao je večeras Srni da je prvi zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Kemal Ademović grubo uvrijedio sve pravoslavne Srbe u Brčkom i Republici Srpskoj, pozivajući na dodatno raspoređivanje trupa NATO-a ili EUFOR-a u Brčkom, uoči najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa.

“Zna sigurno Ademović kakvo je raspoloženje Srba u odnosu na raspoređivanje trupa NATO-a, bez saglasnosti sva tri naroda i oba entiteta. Zna i da je sutra Vaskrs, kada se upućuju poruke mira, tolerancije, ali je umjesto vaskršnje čestitke, prilikom današnje posjete Brčkom, pokazao koliko mu je u stvari stalo do ravnopravnosti Srba u BiH i njihovog mišljenja, ali i tradicije”, rekao je Milić.

Ademović je poziv za raspoređivanje trupa NATO-a ili EUfOR-a uputio, pozivajući se na posljednje izjave predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

“Riječ je o klasičnoj zamjeni teza. Priziva se strana vojna intervencija radi odbrane imaginarnog ustava, a protiv onoga koji pokušava da odbrani stvarni Ustav BiH, koji je od Dejtona na ovamo samo jednom promijenjen, i to upravo usvajanjem amandmana o položaju Brčkog”, rekao je Milić.

On je istakao da Ademović, ovakvim izjavama, direktno radi protiv interesa građana Brčkog i razvoja ekonomije, zbog čega je danas navodno došao u Brčko.

“Umjesto da šalje pozivnice stranim vojnim savezima, zloupotrebljavajući poziciju u Domu naroda, predlažem Ademoviću da uloži stvarne napore za očuvanje Ustava BiH, kroz unutrašnji dijalog, poštujući ustavnu poziciju i nadležnosti entiteta, kao i volju sva tri konstitutivna naroda”, zaključio je Milić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana