Miletić: Učešće kadeta u obilježavanju godišnjice Bitke na Kozari prirodan čin

Tanjug
Miletić: Učešće kadeta u obilježavanju godišnjice Bitke na Kozari prirodan čin

BEOGRAD - Direktor Centra za proučavanje globalizacije Dejan Miletić izjavio je danas da je učešće kadeta Vojne i Policijske akademije u obilježavanju 82. godišnjice Bitke na Kozari, prirodan čin koji je najavljen i ispraćen svim dokumentima, istakavši da se ne radi o vojsci nego o kadtetima, koji se obučavaju da budu u vojsci.

Komentarišući izjavu hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da mora da se utvrdi ko je odobrio “ulazak Vojske Srbije na teritoriju BiH”, Miletić je za Tanjug rekao da je jasno da u BiH postoje snage koje bi željele da dođe do dodatne eskalacije i podizanja tenzija.

-Imali smo da se rezolucija u UN koristi kao način za stvaranje što većeg razdora između Bošnjaka i Srba, imamo situaciju zloupotrebe institucija BiH u interesu jedne strane, bošnjačke, koja je na sve načine gledala da se suprotstavi interesima srpskog naroda i RS vezano za rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici - naveo je on.

Miletić kaže i da ovakve reakcije iz BiH nisu iznenađujuće jer tendencije jesu da se narodi u regionu što više udalje jedni od drugih, napomenuvši da to zdušno podržava međunarodna zajednica, prije svega administracija američkog predsjednika Džozefa Bajdena, Nemačka, Velika Britanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana