Milanović: Dodik je pobjednik, pokušava se organizovati banjalučki majdan

Tanjug
Milanović: Dodik je pobjednik, pokušava se organizovati banjalučki majdan

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović komentarisao je danas ponovno, odnosno kontrolno prebrojavanje izbornih glasova za poziciju predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske i podržao kandidata SNSD, aktuelnog srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

-Pokušava se organizovati banjalučki majdan. Sve što sam rekao o Dodiku, mislim to i dalje. On je od svih mogućih opcija za Hrvate najprihvatljiviji. Centralna izborna komisija (CIK) BiH, koja nije pod njihovom kontrolom, izbrojala je 30.000 glasova prednosti u odnosu na (kandidata PDP-a Jelenu) Trivić. Na biračkom tijelu koje je manje od 600.000. Kakav je to kriterijum i kakva je to uopšte država u kojoj se ponovno prebrojavaju glasovi? To je suludo. To potkopava demokratiju - rekao je Milanović novinarima u Zagrebu.

Kaže da je Dodik uvjerljivo dobio te izbore.

-Kome je u interesu haos i da se gura kandidatkinja bogtepitaj kakva, koja priča monumentalne gluposti, zato što se Dodik zamjerio SAD-u.... - kazao je Milanović.

Dodao je da “ne može cijela država prebrojavati glasove, jer se u nekom selu, nekoj kasabi  neko napio i pala mu je vreća u potok".

-Dodik je uvjerljivo pobijedio – dodao je.

Milanović je, kako prenosi zagrebačka N1 TV, rekao da svako može da govori šta hoće, ali da postoje izborna pravila.

-On ih nije mogao prekršiti. Isto bih rekao za svakoga. Ide se u prebrojavanje glasova, sad vam ne mogu dokazati, ali to sam rekao da će se dogoditi svojim saradnicima pre pet dana. Kriterijum za ponavljanje izbora je to što ona (Trivić) nije dobila nijedan glas u selu svoje babe i u selu svoje zaove - naveo je Milanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana