Milan Miličević za "Glas": Poseban fokus na jačanju gradskih odbora

V. K. S.
Milan Miličević za "Glas": Poseban fokus na jačanju gradskih odbora

BANjALUKA - SDS, poslije izbora novog predsjednika stranke, nastavlja sa konstituisanjem partijskih organa, ali istovremeno i počinje pripreme za lokalne izbore naredne godine, tako da će poseban fokus biti na gradskim odborima širom Republike Srpske.

Poručio je to za "Glas Srpske" Milan Miličević u nedjelju, na izbornoj sjednici Skupštine SDS-a, na kojoj nije imao protivkandidata i gotovo jednoglasno izglasan za novog lidera stranke nakon što je od lani od novembra obavljao dužnost vršioca dužnosti predsjednika.

Unutarstranački izbori su raspisani zbog lošeg izbornog rezultata 2022, a Miličević ističe da u narednim danima nastavljaju sa konstituisanjem ključnih partijskih organa, počevši od Glavnog odbora i Predsjedništva.

- Konstitutivna sjednica novoizabranog Glavnog odbora biće u narednih petnaestak dana, a tada će biti izabran i predsjednik tog stranačkog tijela. Nakon toga počinje i konstituisanje predsjedništva, a pred nama je i izbor ukupno tri potpredsjednika stranke, koji, po automatizmu, ulaze u predsjedništvo stranke, kao i predsjednik Glavnog odbora. Do kraja godine trebalo bi da završimo i izbore za predsjednike aktiva mladih i žena SDS-a, koji takođe imaju stolicu u stranačkom predsjedništvu - rekao je Miličević i dodao da će lično, prema aktima, predložiti još devet članova u predsjedništvo stranke.

Uporedo sa izborom stranačkih predstavnika, članstvo će se pripremati za predstojeće lokalne izbore, koji će biti prvi veliki izazov za stranku i njeno novo rukovodstvo.

- Pripreme za izbore praktično, možemo reći, i počinjemo, a organi partije će biti popunjavani utvrđenim redoslijedom. Izabran je već novi predsjednik Gradskog odbora stranke u Banjaluci, vidi se nova energija. Za početak sam zadovoljan, ali to nije dovoljno. Mnogo će se još raditi, ne samo u Banjaluci nego i u drugim većim sredinama, posebno u gradskim odborima kao što su Bijeljina, Gradiška, Doboj, Trebinje. Tek smo na početku - zaključio je Miličević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana