Memorandum o jačanju veza sa dijasporom biće potpisan 10. jula u Banjaluci

Agencije
Memorandum o jačanju veza sa dijasporom biće potpisan 10. jula u Banjaluci

Beograd - Memorandum o saradnji vlada Republike Srpske i Srbije u oblasti jačanja veza matice i dijaspore trebalo bi da bude potpisan na zajedničkoj sjednici dvije vlade 10. jula u Banjaluci, najavio je danas direktor Predstavništva Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, prenose agencije.

On je ocijenio da je današnja sjednica Skupštine dijaspore i Srba u regionu znak da Srbija želi da unaprijedi saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

- To je znak da Vlada Srbije ima pozitivan odnos prema Srbima u regionu i Srbima u dijaspori i da želi na institucionalan način da jača, podstakne i unaprijedi saradnju sa tima - rekao je Cicović novinarima.

Govoreći o važnosti stvaranja povoljnih uslova za srpsku dijasporu da investira u svom zavičaju, Cicović je rekao da u uslovima teške ekonomske situacije u regionu postoji želja da se dijaspora podstakne da investira u Srpskoj, jer su takve investicije dugoročnije i kvalitetnije.

- Osim ekonomskog interesa, takve investicije prije svega imaju zavičajni odnos koji će sigurno garantovati da će takva investicija biti na dobrobit za obje strane - rekao je Cicović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana