Mazalica: Sankcijama se direktno ugrožavaju ljudska prava

SRNA
Mazalica: Sankcijama se direktno ugrožavaju ljudska prava

BANjALUKA - Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica rekao je da se novim paketom sankcija pravnim licima i pojedincima iz Republike Srpske direktno ugrožavaju ljudska prava, sloboda poslovanja i tržišta, te protok kapitala.

Mazalica je rekao da američke sankcije preduzećima u Srpskoj, koja imaju oko 700 zaposlenih, predstavljaju veliki udar na te kompanije zbog onemogućavanja poslovanja i primanja zaposlenih preko računa.

"Očekujem da će ova preduzeća pronaći način kako da prevaziđu te probleme", rekao je Mazalica novinarima u Banjaluci.

On je mišljenja da sve ovo govori kakva je američka demokratija i njihovo poimanje svijeta.

"Ovo su neki kameni temeljci modernih društvenih demokratija, a ovdje imamo direktno gaženje ljudskih prava i političke obračune sa neistomišljenicima na bazi nikakvih podataka i informacija", zaključio je Mazalica.

Kancelarija za kontrolu imovine stranaca američkog Ministarstva finansija uvela je sankcije za sedam subjekata, te vlasnika Infiniti grupe Đorđa Đurića i generalnog direktora kompanije "Kaldera" Milenka Čičića koji, kako je navedeno, predstavljaju glavne izvore prihoda za predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i njegovu porodicu, saopšteno je iz Ambasade SAD u BiH.

U saopštenju je navedeno da je sankcionisana mreža koju čine sedam subjekata - Infiniti internešnel grupa, "Prointer", "Kaldera", Infiniti medija, K-2 audio servis, Una vorld netvork i Sirijus 2001 i dva pojedinca Đurić i Čičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana