Marković: Presuda Međunarodnog suda mnogo važnija od rezolucije

Tanjug
Marković: Presuda Međunarodnog suda mnogo važnija od rezolucije

BEOGRAD- Istoričar Predrag Marković izjavio je danas da je presuda stalnog Međunarodnog krivičnog suda u Hagu po kojoj država Srbija nije kriva za zločin u Srebrenici važnija od bilo koje rezolucije koju bi usvojila Generalna skupština UN.

Povodom najave ministra spoljnih poslova BiH Elmedina Konakovića da će tražiti nadoknadu ratne štete, kao i obnovu revizije presude suda u Hagu, Marković je za Tanjug rekao da je presuda Međunarodnog suda u Hagu mnogo važnija od bilo koje rezolucije.

Kada je riječ o usvajanju prijedloga amandmana na rezoluciju o Srebrenici u Vladi Crne Gore, u kojima se navodi da je odgovornost za zločine isključivo individualna i da ne može targetirati narod ili države, Marković je izjavio da Crna Gora nije lojalni saveznik Srbiji, istakavši da su ispali manji prijatelji Srbiji kada su priznali tzv. Kosovo od Rumunije, Slovačke, Kipra i Grčke.

-Njihovo pozivanje na bratstvo ne treba da bude osnova naše politike, osnova naše politike treba da bude čist interes - poručio je istoričar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana