Lukić za „Glas“: Nije važno šta priželjkuje Salkić, Srpskoj sigurno ništa dobro

Glas Srpske
Foto: GS

Za malo ljudi u Republici Srpskoj je važno šta priželjkuje Ramiz Salkić. Iz njegovog dosadašnjeg političkog rada je jasno da Republici Srpskoj sigurno ne želi ništa dobro.

Rekao je ovo za portal „Glasa“ vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika, Miloš Lukić, reagujući na izjavu Ramiza Salkića, aktuelnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i bivšeg potpredsjednika Srpske, koji je na konferenciji za medije izjavio kako se nada „fer suđenju“ i osuđujućoj presudi u predmetu koji se vodi protiv Lukića i predsjednika Srpske Milorada Dodika.

- U dominantnoj federalnoj javnosti su opravdane prigovore naših branilaca karakterisali za politički pritisak pa će biti zanimljivo gledati na koji način će se oni izjasniti o ovome što je rekao Ramiz Salkić. Da li će to smatrati političkim pritiskom - rekao je Lukić.

Podsjećamo, Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Dodika i Lukića zbog nepoštovanje odluka Kristijana Šmita koga Srpska ne smatra visokim predstavnikom, jer njegovo imenovanje nije potvrđeno u Savjetu bezbjednosti UN.

Dodikovi advokati su u prigovorima navodili da krivično djelo za koje je Dodik optužen ne postoji, jer je Šmit nelegalan.

Sud BiH zakazao je za ponedjeljak, 16. oktobar, ročište na kojem bi se Dodik i Lukić trebali izjasniti o krivici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana