Lukić: Srpska bi mogla da bude evropski model borbe protiv kolonijalne uprave

Srna
Lukić: Srpska bi mogla da bude evropski model borbe protiv kolonijalne uprave

Vršilac dužnosti direktora "Službenog glasnika Republike Srpske" Miloš Lukić ocijenio je da tužioci u postupcima pred pravosudnim organima BiH protiv njega i predsjednika Srpske Milorada Dodika pokazuju vidnu nesposobnost i nespremnost, te da nemaju ni argumenata ni znanja.

Lukić je rekao da je u slučaju optužbi za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita po svemu sudeći riječ o političkom procesu u kome se ne prepoznaje tužilačka i sudijska nepristrasnost.

On je ponovio da je pravni nonsens da se njemu i Dodiku sudi zbog toga što su samo radili svoj posao, odnosno postupali u skladu sa zakonskim ovlašćenjima.

Lukić je naveo da u ovom procesu ne postoje pravne činjenice na kojima je zasnovana optužnica, te da je krajnji cilj određenih domaćih i stranih faktora da se politički našteti i Dodiku, koji zastupa interese Srpske.

"Na svakom koraku može se vidjeti samo da je to javašluk i da se radi o sudu koji je napravljen da bi sudilo po političkim nalozima nekih centara moći, a da je sve drugo nebitno", rekao je Lukić za ATV.

On je naglasio da bi Srpska u neku ruku mogla da bude evropski model borbe protiv kolonijalne uprave, koju, nažalost, podržava i političko Sarajevo.

"Sramota političkog Sarajeva jeste da se raduju tome da je u tu neku njihovu zemlju došao stranac da se bori protiv njihovih političkih protivnika", rekao je Lukić.

On je dodao da će Srpska u ovim sudskim procesima i bez obzira na unutrašnje i spoljne pritiske dokazati koliko je jaka i tvrd orah.

Lukić je istakao da se treba udružiti da bi se sačuvala Srpska i konstatovao da će se i na ovom planu pokazati narodno jedinstvo zarad očuvanja Republike.

"Smatram da će na kraju cijele ove priče gubitnici biti upravo oni koji predstavljaju kolonijalnu upravu ovdje", rekao je Lukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana