Lukić: SIPA kontaktirala Službeni glasnik

GS
Lukić: SIPA kontaktirala Službeni glasnik

BANjALUKA – Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) je kontaktirala Službeni glasnik Republike Srpske, ali ću ih upoznati o njemačkom državljaninu koji krši zakone u BiH, rekao je vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Miloš Lukić za RTRS.

Naveo je da je svaki građanin dužan da prijavi kršenje zakona.

- Takođe treba obavijestiti SIPA da ima i tužilac koju postupa po odlukama nelegalnog Kristijana Šmita - rekao je Lukić.

Lukić kaže da su ih iz SIPA kontaktirali tražeći neke odluke.

- Sve je prošlo veoma korektno, za razliku od onoga kako je bilo planirano u FBiH - poručio je Lukić.

Poručio je da je obaveza svih u Službenom glasniku Republike Srpske da sprovode zakone institucija.

- I danas i sutra, i za deset godina osjećaću se zadovoljno. I ljudski i patriotski na visokom nivou, Službeni glasnik je jedna kockica u mozaiku političke pobjede Srpske kojih će mu budućnosti biti sve više - kaže Lukić.

Rekao je da se stvorio određen pritisak na Republiku Srpsku.

- Zato smo to i uradili u nedjelju ujutru. Na posao sam došao u osam časova, u 8.01 već je bio potpis. Potpisom je data saglasnost da u Službenom glasniku budi objavljeni Zakon o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske te Ukaz o proglašenju Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH na teritoriji Republike Srpske. Mi radimo samo svoj posao, to je naša zakonska obaveza. Na istoj liniji fronta sam sa predsjednikom Republike Srpske, svim institucijama, i zadovoljan sam što je tako - zaključio je Lukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana