Lukić potpisao odluke o objavljivanju Ukaza predsjednika Republike

Srna
Foto: RTRS

BANjALUKA - Novoizabrani vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Miloš Lukić potpisao je jutros odluke o objavljivanju Ukaza predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o proglašenju zakona da se odluke Visokog predstavnika ne objavljuju u Službenom glasniku i da se odluke Ustavnog suda ne primjenjuju na teritoriji Srpske.

Ukaz će još danas biti objavljen u Službenom glasniku.

Lukić je rekao da je potpisao sve neophodne dokumente potrebne da se u Službenom glasniku u proceduru pusti objavljivanje ukaza predsjednika o proglašenju zakona, kao i akata i zaključaka koje je usvojila Narodna skupština.

Riječ je o Zakonu o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske, kojim je onemogućeno objavljivanje odluka OHR-a i nelegitimno izabranog Kristijana Šmita u Službenom glasniku Republike Srpske, kao i o Zakonu o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH u Srpskoj koji predviđa da se odluke ovog suda neće primjenjivati i izvršavati na teritoriji Srpske dok Parlamentarna skupština BiH ne donese zakon o Ustavnom sudu BiH.

-Ovaj akt koji se odnosi na Ustavni sud BiH na snagu stupa sutra, odnosno dan nakon objavljivanja u Službenom glasniku, a Zakon o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske stupa na snagu osam dana po objavljivanju u Službenom glasniku - rekao je Lukić.



On je pojasnio da na ovom planu ne treba praviti veliku priču i dizati prašinu, jer je riječ o još jednom radnom danu u Službenom glasniku.



- Stojimo na raspolaganju građanima i institucijama Srpske kada je riječ o objavljianju svih ovih propisa. Tako će biti i ubuduće, posebno kada se donose ovako važne odluke o ukazima predsjednika Srpske. U tom smjeru za nas neće postojati ni subota ni nedjelja i radiće se svaki dan da bi se propisi objavili što prije -  rekao je Lukić. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana