Lukić: Meta je Dodik kao oličenje nacionalnog jedinstva

Srna
Lukić: Meta je Dodik kao oličenje nacionalnog jedinstva

SARAJEVO - V.d. direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloš Lukić rekao je, nakon ročišta u Sudu BiH, da je meta Tužilaštva predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji uživa najveću podršku naroda, te da su tužioci ušli nespremni u proces jer je vidljivo da iza njihove namjere stoji politika a ne pravo.

-Da je postojao uživo prenos, građani bi mogli da vide ono što je interes javnosti. U sudnici imamo pravnu i političku stranu. Pravna strana je ova na kojoj mi sjedimo, to su naši advokati. Sa druge strane smo imali tužilački tim koji nije dorastao zadatku  - rekao je Lukić novinarima u Sarajevu nakon ročišta u Sudu BiH, u procesu koji se vodi protiv njega i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Kaže da se u sudnici moglo vidjeti da tužioci nisu spremni i da su ponavljali pitanja koja su prethodno postavljena.

-Mislim da je i danas razotkriveno da iza namjere Tužilaštva stoji politika koja je usmjerena protiv Republike Srpske , a u ovom slučaju protiv predsjednika Republike Srpske koji po Ustavu oličava nacionalno i narodno jedinstvo. Očigledno da to nekome smeta. U drugom segmentu lično protiv Milorada Dodika kao nosioca najveće podrške naroda - istakao je Lukić.

On je rekao da će predložiti da tim odbrane Tužilaštvu ispostavi račun na kraju ovog procesa.

-S obzirom na sve pravne lekcije koje su im očitali u ovom predmetu, koje nisu male i koje sigurno u pravnoj praksi mnogo koštaju -  zaključio je Lukić.

Pred Sudom BiH danas je nastavljen sudski proces protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” Miloša Lukića zbog “nepoštovanja odluka Kristijana Šmita”.

Ispred Suda BiH u Sarajevu, prije početka ročišta, okupio se veliki broj građana da bi pružili podršku Dodiku i Lukiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana