Lozo: Republika Srpska garant biološkog opstanka Srba na ovom prostoru

Srna
Lozo: Republika Srpska garant biološkog opstanka Srba na ovom prostoru

BANjALUKA - Granica postoji i to mora da zna onaj ko bude ulazio u odnose sa Republikom Srpskom koja je garant biološkog opstanka srpskog naroda na ovom prostoru, izjavio je istoričar Predrag Lozo.

Lozo je naglasio da onaj ko bude ulazio u odnose sa Republikom Srpskom mora da računa i na njeno postojanje i funkcionisanje.

"Moramo biti istrajni u borbi protiv mnogih koji se trude da svakodnevno obesmisle postojanje Republike Srpske stvaranjem centralizovane BiH. Kada pogledamo istoriju Republike Srpske od 1995. godine do danas, vidjećemo da ne postoji godina u kojoj nije pokušano ukidanje neka nadležnost ili nekog obilježje Republike Srpske", rekao je Lozo.

Lozo je naveo da se srpski narod u Srpskoj mora oduprijeti konstantnim pritiscima, navodeći kao primjer sudski proces pred Sudom BiH koji se vodi protiv predsjednika Republike Milorada Dodika i v.d. direktora "Službenog glasnika Srpske" Miloša Lukića.

"Kod ovog politički montiranog procesa, a to je jasno i čovjeku bez imalo pravnog i političkog obrazovanja, vidi se jasna namjera ali i odgovor društva Republike Srpske koje je dokazalo da granica postoji", objasnio je Lozo gostujući u četvrtoj epizodi podkasta "Granica postoji".

Lozo je zaključio da postoje tri granice i to granica Republike Srpske, granica gdje više nema ustupaka i granica ljudskog dostojanstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana