Ljubojević: Bošnjaci su srušili sve odnose i svako povjerenje

Srna
Ljubojević: Bošnjaci su srušili sve odnose i svako povjerenje

BANjALUKA - Član Glavnog odbora SNSD-a Anja Ljubojević izjavila je da se u BiH danas ima malo o čemu razgovarati, jer su Bošnjaci srušili sve moguće odnose i svako povjerenje, djelujući mimo Ustava, kršeći zakone i propise.

”Minimum koji trebamo imati da bismo razgovarali o bilo čemu nije obezbijeđen, niti neko od njih pokazuje stav da se to promijeni. Postoje pitanja koja se moraju rješavati, ali nemamo nimalo povjerenja da će se ispuniti potrebno za napredak ka evropskom putu, jer Bošnjaci to ne žele”, naglasila je LJubojevićeva komentarišući najave da naredne sedmice bude održan sastanka lidera stranaka koje čine vlast na nivou BiH.

Ona je ocijenila da u evropskoj priči o BiH bošnjačka političkoj eliti vidi samo još jednu šansu da pokušaju nešto da ušićare i da otvore put ka otimanju nadležnosti Republike Srpske.

“Vidimo da je i u samoj Evropi nered i da je sve na evropskom putu BiH pod upitnikom. Mi smo pokazali da smo odlučni i čvrsto opredijeljeni da se cijeli proces ubrza i da se sprovedu reforme u skladu sa Ustavom i Dejtonskim sporazumom.

Nećemo pristati na bilo šta što je protiv Ustava. Bošnjaci su napravili zastoj i sada pokušavaju svim silama da guraju i neku priču o članstvu u NATO, koja je nemoguća i neće se nikada realizovati, kako bi skrenuli pažnju sa blokada koje prave”, istakla je Ljubojevićeva reagujući na izjave bošnjačkih političara o, kako kažu, zastoju BiH na NATO putu.

Ona je dodala da i Hrvati imaju suprotan stav od Republike Srpske kada je riječ o članstvu u NATO, ali to ništa ne mijenja.

“Svima je jasno da pitanje NATO puta ne postoji, možemo govoriti samo o saradnji i tu sva priča završava. Nije ostavljen nikakav prostor za bilo čija proizvoljna tumačenja. Sve je jasno definisano i potvrdu za to su dali i najviši zaničnici NATO saveza”, konstatovala je Ljubojevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana