Linta: Vidovdan je simbol stradanja i patnje ali i simbol slobode

Srna
Linta: Vidovdan je simbol stradanja i patnje ali i simbol slobode

BEOGRAD - Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta poručio je da je Vidovdan simbol stradanja i patnje, ali i simbol slobode, herojstva, viteštva, otpora tuđinu i vjere i nade u bolje dane.

Čestitajući praznik građanima Srbije i svim Srbima u regionu, Linta je ocijenio da je Vidovdan jedan od najvažnijih temelja kolektivnog identiteta srpskog naroda.

"Na današnji dan se sa velikom zahvalnošću sjećamo srpskih junaka koji su položili svoje živote od kosovskog boja do današnjih dana za otadžbinu, vjeru i narod. Takođe, na današnji dan odajemo sa dubokim poštovanjem priznanje srpskim veteranima koji su se devedesetih godina prošlog vijeka časno, čestito i hrabro borili za državu i slobodu svog naroda", naveo je Linta.

On je čestitao današnju krsnu slavu Vojske Republike Srpske /VRS/ svim veteranima, njihovim porodicama i svim pripadnicima Trećeg pješadijskog puka /Republika Srpska/ Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju slavne VRS.

"Na ovaj dan se sa ponosom i dostojanstvom sjećamo ogromnog doprinosa Vojske Republike Srpske u odbrani Republike Srpske. Na taj način su obezbedili da je barem dio srpskog naroda zapadno od Drine i Dunava opstao na vjekovnim ognjištima i živi u slobodi", istakao je Linta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana