Linta: Srbija da uputi protestnu notu bih zbog napada na srpsku djecu u Mostaru

Srna
Linta: Srbija da uputi protestnu notu bih zbog napada na srpsku djecu u Mostaru

BEOGRAD - Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta pozvao je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da uputi protestnu notu BiH zbog širenja mržnje i napada na srpsku djecu u mostarskom naselju Baćevići.

Linta smatra i da ovo ministarstvo taj napad treba najoštrije da osudi i da traži javnu osudu od zvaničnika iz reda hrvatskog naroda u BiH, saopštio je Savez Srba iz regiona.

Takođe, Linta poziva Ministarstvo spoljnih poslova Srbij da traži sve bitne informacije vezane za postupanje nadležnih organa BiH u ovom slučaju, kao i hapšenje i adekvatno kažnjavanje počinilaca.

"Za srpske povratnike u Mostaru bila bi veoma loša poruka ako ovo postane još jedan nasilan incident za koji niko nije kažnjen", upozorio je Linta.

On je ocijenio da napad na srpsku djecu u Mostaru predstavlja zločin iz mržnje grupe hrvatskih šovinista.

Linta je naveo da je ta grupa hrvatskih šovinista sinoć napala srpsku djecu u mostarskom naselju Baćevići i da je igralište i društveni dom oblijepila krstovima, slovom "U", natpisom "HVO" i drugim plakatima uvredljivog sadržaja.

On je podsjetio da se u Baćevićima prije četiri noći čula i rafalna paljba.

"Srpski povratnici, a posebno djeca, tri dana su izložena nasilju i zastrašivanju hrvatskih ekstremista koji su došli sa dva automobila u naselje. Očigledno je da se radi o smišljenom napadu jer se Baćevići srpsko povratničko selo", istakao je Linta. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana