Lideri stranaka u FBiH:Šmit rekao da će nametnuti tehničke izmjene, a da se o političkom dijelu dogovorimo

GS
Foto: Kliks

SARAJEVO - Lideri političkih stranaka u FBiH bili su na sastanku u OHR-u povodom izbornih reformi koje u planu ima Kristijan Šmit, a nakon sastanka kazali su da Šmidt neće nametnuti politički dio izmjena Izbornog zakona, ali da hoće tehnički.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić je prvi izašao sa sastanka i saopštio da“ za sada neće biti nametanja problematičnih odluka o Izbornom zakonu“, ali da Šmit ne odustaje od te opcije ukoliko procjeni da je potrebno.

-Zadovoljan sam činjenicom da ipak nećemo imati odluku visokog predstavnika. On se sad za sad bazira samo na transparentnosti izbornog procesa - rekao je Nikšić.

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković je kazao da su svi prisutni zadovoljni onim što su čuli.

-Sada smo čuli od međunarodne zajednice da se mora pregovarati. Rekao je nekoliko puta i da razmišlja o cenzusu. Imali smo interesantan sastanak, na početku je Šmit vikao i lupao po stolu - rekao je Konaković, prenosi Kliks.

Navodi i da je „stekao dojam da on (Šmit) mudro čeka da vidi da li ćemo se mi dogovoriti i onda ako se to ne desi da će nametnuti i politički dio“.

Lider Naše stranke Predrag Kojović je pitao Šmita da kaže jasno i precizno koji su to politički prijedlozi izmjena bili na stolu, međutim Šmit na to nije htio odgovoriti.

Na sastanku nisu bili Bakir Izetbegović i Dragan Čović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana