Lazić: Bezuspješni pokušaji bošnjačkih zvaničnika da ukinu Srpsku

Srna
Lazić: Bezuspješni pokušaji bošnjačkih zvaničnika da ukinu Srpsku

BANjALUKA - Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih poginulih boraca i nestalih civila Veljko Lazić smatra da su jalovi i bezuspješni svakodnevni pokušaji muslimanskih zvaničnika iz Sarajeva da srpski narod i Republiku Srpsku proglase genocidnom i da je ukinu.

Komentarišući jučerašnju izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića u Kozarcu kod Prijedora da se "genocid nije desio samo u Srebrenici", Lazić je rekao da nije prvi put da Izetbegović i njemu slični pokušavaju da za ratna dešavanja u BiH jedino odgovornim proglase srpski narod i Republiku Srpsku.

"Po Izetbegoviću, izgleda da je srpski narod sam ubijao svoju djecu, očeve, djedove, spaljivao svoje kuće, gradove i sela, pljačkao vlastita imanja, te počinio stravične zločine nad samim sobom. Gdje su bili muslimanski i hrvatski vojnici u proteklom ratu, nisu valjda na Srbe bacali cvijeće i hljeb", istakao je Lazić.

Lazić je napomenuo da su u građanskom ratu u BiH počinjeni ratni zločini na svim stranama i da odgovorni moraju odgovarati, podsjetivši da su Srbi pred Haškim tribunalom i Sudom BiH osuđeni na maksimalne kazne zatvora za razliku od muslimanskih i hrvatskih generala koji su uglavnom oslobođeni.

"Nema istine i pomirenja među narodima u BiH sve dok svi naredbodavci i izvršioci ratnih zločina počinjenih nad Srbima ne budu izvedeni pred lice pravde i dobili zasluženu kaznu", istakao je Lazić.

Lazić je poručio da je krajnje vrijeme da muslimanski zvaničnici iz Sarajeva prestanu za sve da optužuju Srbe i Republiku Srpsku, da se suoče sa ratnom prošlošću i zločinima počinjenim nad Srbima ako žele da opstane BiH, jer srpski narod i rukovodstvo Republike Srpske nikada neće pristati na ukidanje Srpske i proglašenje slobodarskog srpskog naroda genocidnim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana