Lavrov čestitao Dodiku rođendan

GS
Lavrov čestitao Dodiku rođendan

MOSKVA - Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov čestitao je predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku rođendan.

- Hvala ministru Lavrovu na rođendanskoj čestitki i lijepim željama - poručio je predsjednik Srpske na svom nalogu Iks uz fotografiju čestitke.

 

Hvala ministru Lavrovu na rođendanskoj čestitki i lijepim željama. pic.twitter.com/S8xtheUbeL

— Milorad Dodik (@MiloradDodik) March 12, 2024

Lavrov je u čestitki poručio da srpski narod nastavlja dostojanstveno da nosi slobodarsku zastavu zahvaljujući dosljednim naporima predsjednika Srpske.

- Mi znamo, visoko cijenimo i poštujemo Vas kao mudrog i veoma iskusnog političara koji je svoj život posvetio služenju srpskom narodu - poručio je Lavrov.

Naveo je da je, zahvaljujući dosljednim naporima Dodika, Srpske postala bastion hrabrog otpora neokolonijalnoj politici Zapada.

-Vaše istaknute osobine odgovornog, upornog i principijelnog nacionalnog lidera su u potpunosti tražene i na najbolji način se pokazuju u trenutnoj komplikovanoj situaciji na Balkanu - poručio je Lavrov.

On je naveo da sveobuhvatne veze Ruske Federacije i Republike Srpske postaju jače svakog dana.

-Čvrsto sam uvjeren da ćemo zajedničkim naporima postići sve postavljene ciljeve. Teško je ocijeniti Vašu ličnu ulogu u usavršavanju sveobuhvatnih veza i partnerstva između Ruske Federacije i Republike Srpske koje postaju sve jače svakog dana za dobrobit naših naroda, u ime mira, bezbjednosti i stabilnosti u Evropi -poručio je Lavrov.
On je predsjedniku Srpske poželio zdravlje, blagostanje i uspjehe u daljoj djelatnosti, a bratskom srpskom narodu u BiH mir i prosperitet.

Dodik je rođen 12. marta 1959. godine u Banjaluci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana