Laketa: Utvrditi da li je napadač iz Nevesinja u januaru bio u Berkovićima

Srna
Laketa: Utvrditi da li je napadač iz Nevesinja u januaru bio u Berkovićima

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa rekao je da se ne može direktno potvrditi niti demantovati da je lice, koje je prijavljeno da je ušlo u Berkoviće u napuštene kuće tokom januara, isto lice koje je izvršilo napad na građane i policiju u selu Zovi Do u Nevesinju ove sedmice.

Laketa je novinarima rekao da u Berkovićima nije boravilo samo jedno nego više lica, od kojih su neka identifikovana.

"Tačno je da je bilo prijava na području međuentitetske linije kod opština Berkovići i Stolac i imali smo tada informacije da su građani prijavljivali da je vršen ulazak u napuštene objekte u tom dijelu. Policija Republike Srpske je tada izvršila provjere, utvrdila određen identitet lica, a da li je tačno riječ o ovom licu, jer tada ih je možda bilo i više, i da li je riječ o nečem drugom, to treba da utvrdimo", rekao je Laketa.

On je rekao da su u kući iz koje je lice pucalo nađeni ukradeni predmeti, jedna lična karta, potvrda o vlasništvu nekog vozila i još neki predmeti.

Načelnik Policijske uprave Trebinje rekao je da trenutno nisu utvrdili identitet lica koje je pucalo na građane i policiju u Zovom Dolu kod Nevesinja, da se preduzimaju sve mjere i radnje pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju radi utvrđivanja tog identiteta i u toku je razmjena sa Interpolom i drugim međunarodnim organizacijama kako bi se došlo do podataka.

"Lice koje je lišeno života 19. avgusta nema izdate dokumente na području BiH. DNK je izuzet, otisci papilarnih linija su dati u upotrebu policijskim agencijama radi identifikacije, očekujemo određene odgovore", rekao je Laketa.

Kad je riječ o pronađenom oružju, Laketa je rekao da operativna linija rada obavlja svoj posao, prikupljaju informacije i izjave, a čim budu imali malo bliže, o tome će informisati javnost.

Laketa je rekao da je bezbjednosna situacija u Nevesinju zadovoljavajuća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana