Kuzmanović: Građani da biraju kandidate koji daju ostvariva obećanja

Srna
Kuzmanović: Građani da biraju kandidate koji daju ostvariva obećanja

BANjALUKA - Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske /ANURS/ Rajko Kuzmanović poručio je da kandidati na predstojećim lokalnim izborima trebaju da građanima daju ostvariva obećanja, jer su oni, bili u vlasti ili u opoziciji, odgovorni narodu.

Kuzmanović je rekao Srni da građani na tom planu treba da procjenjuju da li će im ponuđeni partijski kandidati svojim radom realno donijeti nešto bolje ili lošije.

"Građanima uvijek treba udovoljiti, a ne da im se daje hrpa neostvarivih obećanja. Njima prvenstveno u demokratskoj proceduri treba dati neke stvari koje se odnose na ekonomski i svaki drugi /lokalni/ razvoj. Naravno, stalno je važno da izbori proteknu u demokratskoj atmosferi i bez ikakvog međusobnog vrijeđanja, jer moramo shvatiti da su i vlast i opozicija odgovorni narodu. I zato moraju voditi računa o svom ponašanju, što očekujem", rekao je Kuzmanović.

On je rekao da su izbori u svakoj zemlji demokratski izraz stanja jedne nacije, te da na tom planu nisu poželjna miješanja i nametanja sa strane, a pogotovo negativni uticaji na zajedničke institucije, poput Centralne izborne komisije BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana