Kuvalja: Moramo svi da stanemo uz Srpsku i njenog predsjednika

Novosti
Kuvalja: Moramo svi da stanemo uz Srpsku i njenog predsjednika

"Centri moći, predvođeni i oličeni u američkom ambasadoru u BiH, podržani od pojedinaca koji u ime cijelog slobodnog svijeta vrše do sada neviđeni hibridni rat protiv Srpske, njenoga rukovodstva i Dejtonske BiH, u koju je Republika Srpska unijela svoj suverenitet zajedno sa federacijom, što upravo i čini državnu zajednicu BiH sa tri konstitutivna naroda".

Rekao je ovo predsjednik Centra za razvoj i unapređenje sportske saradnje Srbije i Republike Srpske Vladimir Kuvalja te dodao da u razgovorima sa zvaničnicima zapadnih sila može biti ponosan kakav status ima Republika Srpska i njen predsjednik.

– Pojedinačno i lično moramo svi da stanemo uz Republiku Srpsku i njenog predsjednika Dodik Milorada, jer očigledno iz ličnog iskustva mogu reći da ima veliku podršku slobodarskog svijeta. Ponosno ću predstavljati Repubuliku Srpsku i njenog predsjednika.Tvorci ovakve Dejtonske BiH, imali su procijeniti da će reformama i razgradnjom Dejtonskog Ustava, u najkraćem roku stvoriti unitarnu državu. Međutim tri decenije Republika Srpska odolijeva svim pritiscima, ucjenama i pokazuje sposobnost da se nosi sa izazovima – govori Kuvalja.

On dodaje da je u geopolitičkim prilikama ultimativni cilj Zapada nestanak Srba zapadno od Drine.

- Vrhunac pritisaka upravo se sada dešava, navodi Kuvalja, na udaru su rukovodstvo Srpske, na čelu sa predsjednikom Dodikom, koga pokušavaju eliminisati iz političkog života, institucije kao i finansijski sektor Srpske, bankarski sektor koji trpi ucjene i prijetnje, kome se prijeti i blokira saradnja sa Vladom Srpske. Udari na slobodnu riječ, medije u Srpskoj trpe nesagledive i neviđene pritiske pod kojima se nije vodilo računa o najvažnijoj tekovini demokratije, slobodi govora, kao i demonizacija institucija BiH, koje svoje odluke direktno donose na štetu Srba. Iako su njihove odluke nezakonite, kao što je najsvježiji primjer, da krnji Ustavni sud donosi odluke, za kolektivni Zapad, demokratija je sila i njihovi interesi koji se sprovode direktno po njihovom diktatu - kaže Kuvalja.

Prema njegovim riječima, Amerika je uništila međunarodno pravo, na planeti se više ništa ne dešava bez medijske manipulacije i instumentalizacije tog istog Zapada.

– Mi u Republici Srpskoj, svjesni smo trenutka i vremena u kome živimo, zato moramo svi biti okupljeni oko ideje koja se zove Republika Srpska, njenih interesa i očuvanja svega onoga što nas čini institucionalno a to je Republika Srpska zaključuje Kuvalja i naglašava. Srbi su slobodarski narod, koji se borio za slobodu i principe međunarodnog prava, slova Dejtona, a nikako izmišljene fraze „duha Dejtona“ koji se želi na silu nametnuti i Srpsku pretvoriti u administrativnu ljušturu, ogoljenu bez njenih Ustavom datih prava. Vjerujući u odlučnost i istrajnost našeg predsjednika, kome dajemo apsolutnu podršku, kao i geopolitičke promjene koje su evidentne u svijetu, trenutak je da razumijemo dešavanja i svi snažno podržimo Srpsku za njenu budućnost. Ne ostaje nam ništa drugo nego da pružimo apsolutnu podršku predsjedniku Dodiku, kao i institucijama Srpske – naglasio je još jednom Kuvalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana