Kusturić: Najponosniji sam zbog toga što u požarima nijedan život nije bio ugrožen

Srna
Kusturić: Najponosniji sam zbog toga što u požarima nijedan život nije bio ugrožen

ISTOČNO SARAJEVO - Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić izjavio je danas da su piloti iz Srpske i Srbije svojom hrabrošću i znanjem dali puni doprinos spašavanju ljudi i imovine od požara u Nacionalnom parku "Sutjeska" i na području Hercegovine, gdje je proteklih dana izbačeno više od 1.250 tona vode.

-Sa velikim zadovoljstvom mogu reći da od jutros nisam imao nijedan poziv od direktora Republičke uprave civilne zaštite, niti bilo koje druge relevantne institucije da negdje postoji aktivan požar -  rekao je Kusturić u razgovoru za Srnu.

Dodao je da je najponosniji na činjenicu da nijedna kuća i nijedan ljudski život nije bio ugrožen ni u jednom trenutku.

-Naravno, bilo je nekoliko situacija, pogotovo na području Bileće, gdje su pojedina sela zaista bila veoma ugrožena, jer im je plamen stigao na svega nekoliko desetina metara - ističe Kusturić.

On podvlači da su to momenti koji za sve pilote znače veliki uspjeh i donose radost i sreću zbog efikasne zaštite ljudskih života i imovine.

-Isto tako moram istaći onaj dan kad smo spašavali Nacionalni park „Sutjeska“, jer smo se tada dva i po sata u kanjonu Sutjeske borili sa vatrenom stihijom i vjetrom koji je duvao brzinom na momente većom i od 80 kilometara na čas - rekao je Kusturić.

On je naveo da je na sinoćnjem brifingu sa kolegama iz Srbije konstatovano da je to bio najteži i najzahtjevniji zadatak, ali i najopasniji dan u njihovoj letačkoj karijeri.

-Poslije svega mogu reći da ima umora, ali da ga je apsolutno prevladao ponos na ono što smo zajedno sa kolegama iz Srbije uradili na planu zaštite ljudskih života, privatne i društvene imovine - rekao je Kusturić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana