Kusturić: Helikopter iz Srbije olakšaće rad Helikopterskom servisu Srpske

Srna
Kusturić: Helikopter iz Srbije olakšaće rad Helikopterskom servisu Srpske

BANjALUKA - Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić rekao je da će stacioniranje helikoptera MUP-a Srbije u Trebinju za gašenje požara tokom ljetne sezone mnogo značiti kada je riječ o suzbijanju vatrenih stihija i u drugim vanrednim situacijama na tom području.

Kusturić je rekao Srni da je taj posao, koji je bio inicijativa Helikopterske jedinice MUP-a Srbije i Helikopterskog servisa Republike Srpske, odobren i dogovoren između zvaničnika dvije zemlje na nedavnom Svesrpskom saboru

. On je precizirao da će posadu helikoptera "bel 212" MUP-a Srbije, naizmjenično činiti piloti Helikopterske jedinice MUP-a Srbije i Helikopterskog servisa Republike Srpske. Kusturić je rekao Srni da je taj posao, koji je bio inicijativa Helikopterske jedinice MUP-a Srbije i Helikopterskog servisa Republike Srpske, odobren i dogovoren između zvaničnika dvije zemlje na nedavnom Svesrpskom saboru.

On je precizirao da će posadu helikoptera "bel 212" MUP-a Srbije, naizmjenično činiti piloti Helikopterske jedinice MUP-a Srbije i Helikopterskog servisa Republike Srpske.

Stacioniranje helikoptera MUP-a Srbije u Trebinju predstavlja prvu realizaciju dogovora sa nedavno održanog Svesrpskog sabora u Beogradu koje su postigla dvojica ministara sa predstavnicima policijskih uprava Srbije i Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana