Kusturić: Gasimo nove požare u NP „Sutjeska“

Srna
Kusturić: Gasimo nove požare u NP „Sutjeska“

BANjALUKA - Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić izjavio je danas Srni da helikopter ovog servisa zajedno sa helikopterom Helikopterske jedinice MUP-a Srbije gasi nove požare u Nacionalnom parku "Sutjeska".

Kusturić je naveo da su informacije o novim požarima dobijene od vršioca dužnosti direktora Civilne zaštite Republike Srpske Borisa Trninića i načelnika opštine Foča Milana Vukadinovića, dodajući da, prema urađenom izviđanju, nije riječ o velikom požaru.

-Nadam se da ćemo ugasiti požar do noći, uz podršku vatrogasaca i ljudi sa zemlje. Naše je da obezbijedimo siguran pristup požarištu, kako bi vatrogasci mogli da ugase panjeve koji tinjaju. Nadam se da ćemo to uraditi do noći, ako sutra ne bude nekih novih požara - naveo je Kusturić i dodao da su požari gašeni i prethodnih dana.

Uprkos višemjesečnom angažovanjem na gašenju požara, pripadnici Helikopterskog servisa uspijevaju da ispune svoju misiju u vezi sa medicinskim evakuacijama.

U protekla tri dana uspjeli su i da uspješno realizuju tri medicinske evakuacije i to dvije iz Trebinja za Beograd i jednu iz Foče ka Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana