Kuštrinović: Postavljanje skloništa za pse uz spomenik zločin prema 12.000 ubijenih Srba

Marijana Miljić Bjelovuk
Kuštrinović: Postavljanje skloništa za pse uz spomenik zločin prema 12.000 ubijenih Srba

BANjALUKA - Predsjednik Odbora “Garavice 1941” zaduženog za obilježavanje sjećanja na stradanja više od 12.000 Srba u Bihaću u Drugom svjetskom ratu Nebojša Kuštrinović rekao je da je postavljanje skloništa za pse uz spomenik srpskim žrtvama ružno, neljudski i necivilizovano djelo neodgovornih pojedinaca.

- To je grobno mjesto više od 12.000 nevino pobijenih ljudi. O svemu smo informisali srpskog člana Predsjedništva BiH Željku Cvijanovića, predsjednika RS Milorada Dodika te prvog čovjeka Narodne skupštine RS Nenada Stevandića putem Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite. Žao nam je što u sve uključujemo politiku, ali ne vidimo drugi način da sve bude riješeno i uklonjeno to ruglo - rekao je “Glasu Srpske” Kuštrinović.

Podvukao je i da su se odlučili da obavijeste najviši vrh Republike, jer nikakav odgovor ne dobijaju kada je riječ o uklanjanju skloništa za pse od vlasti Unsko-sanskog kantona.

- To nije ništa drugo nego divljaštvo i zločin prema nevinim ljudima. Tužan sam i razočaran da neko može na takvom mjestu da napravi sklonište za pse. Godinama se borimo da taj prostor zaštitimo. Tu su i bajkeri dolazili, vodili ljubav. Reagovali smo i to zabranili. Nažalost, necivilizacijsko i nehumano djelovanje neodgovornih pojedinaca nemoguće je zaustaviti - kazao je Kuštrinović.

Naglasio je da je stratište Garavice očigledno interesantno pojedincima kao potencijalni rekreativni ili građevinski prostor.

- Mi smo na tom mjestu znali zateći i uginule ovce, koze, svašta. Sami bismo čistili i sklanjali. Grad Bihać ne vodi računa, a nema sumnje da bi trebalo - naveo je Kuštrinović i dodao da očekuje da reaguju organi vlasti u RS da bi, kako navodi, bilo uklonjeno to ruglo i ljudska bruka i sramota.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana