Kubatlija, Vujić: Pojačati ulaganja srpskih kompanija u BiH

SRNA
Kubatlija, Vujić: Pojačati ulaganja srpskih kompanija u BiH

SARAJEVO - U BiH djeluje više od 700 kompanija sa kapitalom iz Srbije i postoji interes za dalje investicije, saopšteno je nakon sastanka vršioca dužnosti direktora Agencije za unapređenje stranih investicija BiH /Fipa/ Marka Kubatlija sa generalnim konzulom Srbije u Banjaluci Milošem Vujićem o mogućim ulaganjima srpskih kompanija u BiH.

Iz Fipe je saopšteno da je Srbija do decembra 2022. godine u BiH investirala 2.427 miliona KM. Kubatlija je danas na sastanku inicirao zajedničku organizaciju poslovnih susreta vlasnika projekata i kompanija iz BiH i Srbije.

Fipa u svojoj bazi ima više od 400 projekata domaćih kompanija, lokalnih zajednica i entiteta, a na sastanku je konstatovano da fokus treba staviti na srpske kompanije koje izvoze u BiH, te kako bi one trebale otvarati pogone u BiH.

Kubatlija je u decembru bio član delegacije iz BiH predvođene ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Stašom Košarcem na sastanku sa ministrom unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislavom Momirovićem tokom kojeg su dogovoreni dalji koraci u pravcu regionalnog povezivanja i jačanja administrativnih kapaciteta, te povećanje kontrole graničnih prelaza između dvije zemlje, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana