KRVAVI PIR: Policajce u Bosanskoj Krupi napao islamski ekstremista!

ATV
KRVAVI PIR: Policajce u Bosanskoj Krupi napao islamski ekstremista!

BOSANSKA KRUPA - Maloljetni Elmir S. (15) koji je večeras napao Policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi gdje je ubio jednog i ranio drugog policajca je radikalno instruisani islamski vjerski fanatik.

Ovo tvrdi za ATV izvor blizak istrazi, koji otkriva da je u stanici ubijen policajac Ozren M. dok je teško ranjen njegov kolega kome se ljekari bore za život.

Napad na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi: Maloljetnik ubio policajca!

”Nakon ubistva policajaca istražioci su došli do poruka u kojima je napadač Elmir S. naveo da su razlozi zbog kojih napada policiju `podržavanje cionista, želja za Evropskom unijom, ubijanje nevinih muslimana i ubistvo šejha Jusufa Barčića (vođa i osnivač selefijskog pokreta u BiH koji je 2007. godine poginuo u saobraćajnoj nesreći u Tuzli)`”, otkriva izvor ATV-a.

Isti izvor navodi da napadač potiče iz porodice čiji je otac pripadnik vehabijskog pokreta, a sa istomišljenicima je često viđan u jednom kafiću u Bosanskoj Krupi. Da se radi o islamskom ekstremisti ukazuje i njegov Fejsbuk profil koji je prepun islamističkih obilježja.

Na pozadiskoj fotografiji profila nalazi se zastava ”Abdullah Azzam" brigade, odnosno militantne grupe i odjeljka zloglasne Al Kaide u Libanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana