Krišto: Potpisan sporazum o priznanju stručnih kvalifikacija

Srna
Foto: Srna

TIRANA - Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto rekla je da je danas u okviru berlinskog samita potpisan i četvrti sporazum o priznavanju stručnih kvalifikacija medicinskih sestara, veterinara, farmaceuta i babica, te da je i to korak bliže formiranju regionalnog tržišta, što je pretpostavka za ulazak u evropsko tržište.

Krištova je, nakon Samita o Balkanu u okviru Berlinskog procesa koji se održava u Tirani, istakla da je donesen zaključak da je zajednički cilj zemalja regije proširenje EU.

Ona je rekla da se svaka zemlja susreće sa velikim izazovima i da su forumi poput Berlinskog samita prilika za zajedničko rješavanje problema i prevazilaženje prepreka.

“Mi smo danas razgovarali o bilateralnim odnosima u okviru zemalja regiona i unutar zemalja članica EU. Razgovarali smo o problemima i izazovima sa kojima se svi suočavamo. Berlinski samit je prilika da kroz ovakve forume pristupimo rješavanju izazova i problema”, kaže rištova.

Ona je konstatovala da se problemi jedne zemlje reflektuju i na druge zemlje i na EU.

“Naš zadatak je da nastavimo sa svim uslovima koje je pred nas postavila EU. Ovi problemi sa kojima se suočavamo, ne bi trebali biti nikakva prepreka kada je u pitanju proces proširenja”, rekla je Krištova.

Ona je poručila da je regionalna saradnja jedan od spoljnopolitičkih ciljeva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana