Krišto podnijela krivičnu prijavu protiv Šeksa zbog prijetnji da će je ućutkati

Tanjug
Krišto podnijela krivičnu prijavu protiv Šeksa zbog prijetnji da će je ućutkati

ZAGREB- Poslanica opozicione stranke Odlučnost i pravdenost u hrvatskom saboru Karolina Vidović Krišto podnijela je krivičnu prijavu Državnom tužilaštvu protiv Vladimira Šeksa, zbog, kako tvrdi, vrijeđanja i prijetnji.

Šeks je trenutno šef Savjetodavnog veća HDZ-a.

Vidović Krišto je ispričala da joj je Šeks juče popodne prišao u zagrebačkom restoranu Purger, unio joj se u facu, vrijeđao je i prijetio joj.

"Uz lične uvrede, rekao mi je da je on 'mnoge lično ućutkao i ubio'. Na moje pitanje da li se time hvali, odgovorio je da je 'ponosan na njih'. Na moje izjave da je razgovor završen jer me napastvuje i prijeti mi, on je nastavio s pretnjama sve dok ga saborski zastupnik Josip Šarić nije odveo iz restorana", ispričala je Vidović Krišto, prenosi hrvatski portal Indeks.

Ona je rekla da se ne plaši, ali da upozorava da su nadležni dužni da postupe protiv nasilja i pretnji vladajućih moćnika jer Vladimir Šeks je savjetnik predsjednika HDZ-a i vlade Andreja Plenkovića, dakle osoba u najužem krugu političke moći, pa se njegove prijetnje, smatra, moraju ozbiljno uzeti u obzir.

"Potpuno je jasno da moja borba za pravednu, uređenu i evropsku Hrvatsku nailazi na strah struktura kojima pripada Vladimir Šeks, što potvrđuje i opisana agresivnost te konkretne prijetnje nasiljem, a koju tela državne vlasti moraju da spriječe", napisala je, između ostalog, Vidović Krišto u krivičnoj prijavi DORH-u.

Šarić, kojeg Vidović Krišto spominje kao svedoka događaja, poslanik je i pomoćnik generalnog sekretara  HDZ-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana