Krišto: Izjašnjavanje o Nacrtu zakona o Sudu BiH 19. marta

SRNA
Krišto: Izjašnjavanje o Nacrtu zakona o Sudu BiH 19. marta

SARAJEVO - Predsjedavajuća Savjeta ministara BiH Borjana Krišto izjavila je da na današnjoj sjednici nije bilo izjašnjavanja o Nacrtu zakona o Sudu BiH koji se odnosi na ispunjavanja kriterijuma za otvaranje pregovora BiH sa EU, te da će to biti učinjeno na narednoj planiranoj za utorak, 19. mart.

"Radili smo do zadnjeg momenta i nismo se uspjeli izjasniti na sjednici. Resorni ministar je predložio da im treba još dodatno vrijeme, od nekih pet do sedam dana i onda smo izajašnjavanje ostavili za sjednicu koja je planirana za utorak, 19. mart", izjavila je Krištova novinarima u Sarajevu nakon sjednice Savjeta ministara.

Ona je dodala da su danas planirali staviti na dnevni red i zakon o zaštiti ličnih podataka, ali da do početka sjednice, nisu dobili potrebna mišljenja, pa bi ovo rješenje trebalo da se nađe na sljedećoj sjednici.

"Imali smo određeni broj odluka koji se tiče evropskog puta o kojima se nismo izjašnjavali, a neke smo i usvojili. Zadovoljna sam sa onim što smo danas uradili i što smo usaglasili. Ovaj put kojim radimo je put koji nas dovodi do cilja. Savjet ministara ne radi na principu razmimoilaženja, nego konsenzusa i kompromisa, jer bez toga, nemamo ni sjednica ni odluka. Time smo se rukovodili do sada i to će biti naš princip rada i u budućnosti", naglasila je Krišto.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana