Krišto i Mekdonald razgovarale o intenziviranju saradnje na jačanju vladavine prava

Srna
Krišto i Mekdonald razgovarale o intenziviranju saradnje na jačanju vladavine prava

SARAJEVO - Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto i rezidentni koordinator UN u BiH Ingrid Mekdonald razgovarale su danas u Sarajevu o intenziviranju saradnje institucija BiH i UN na jačanju vladavine prava, održivom i ujednačenom razvoju i zapošljavanju.

Na sastanku je razgovarano o četiri strateška fokusna područja koja odgovaraju na potrebe građana BiH i koriste komparativne prednosti UN.

U vezi s tim, razmijenjena su mišljenja o socijalnoj inkluziji putem obrazovanja, socijalne brige o djeci i zdravstvu, te osnaživanju žena u društvu u BiH.

Krišto je informisala Mekdonaldovu o prioritetima rada Savjeta ministara i izrazila zahvalnost UN i agencijama koje djeluju u BiH na kontinuiranoj podršci BiH.

Krišto je naglasila da Savjet ministara ostaje otvoren za saradnju s agencijama UN, kroz okvir saradnje UN za održivi razvoj i trajno je posvećen ostvarivanju ciljeva održivog razvoja, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Krišto je istakla da u UN vidi istinskog partnera koji će pomoći da društvo učini boljim i život ljudi lakšim, a posebno najranjivijih kategorija stanovništva.

Mekdonaldova je je čestitala Krišto za imenovanje i poželjela joj uspjeh u daljem radu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana