Krišto: Društvo crvenog krsta partner u rješavanju humanitarnih potreba

SRNA
Krišto: Društvo crvenog krsta partner u rješavanju humanitarnih potreba

SARAJEVO- Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto rekla je na sastanku sa delegacijom Društva crvenog krsta/križa BiH da je ova organizacija značajan partner Savjeta ministara u rješavanju humanitarnih potreba stanovništva, posebno u slučajevima prirodnih i drugih nesreća.

Delegacija Društva crvenog krsta/križa BiH, predvođena predsjednikom Markom Sinanovićem, informisala je Krišto o aktivnostima ove organizacije od posebnog društvenog interesa za BiH i sve njene građane, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Tokom sastanka razgovarano je i o aktuelnim projektima koji za cilj imaju jačanje kapaciteta za pripremu, odgovor i oporavak od prirodnih i drugih nesreća, javno-zdravstvenih prijetnji i poboljšanju socijalnog položaja stanovništva u BiH.

U saopštenju se podsjeća da je Savjet ministara na 5. sjednici donio odluku o prenosu prava vlasništva nad stalnim sredstvom, kojom se Ministarstvu bezbjednosti omogućava da bez naknade prenese pravo vlasništva motornih vozila "fijat dukato" na Društvo crvenog krsta/križa BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana