Kovačević: Sudite Srpskoj, presudićete BiH

Srna
Kovačević: Sudite Srpskoj, presudićete BiH

SARAJEVO - Delegat Kluba Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević istakao je danas da ova šarada oko procesa protiv predsjednika Srpske Milorada Dodika pred Sudom BiH dokazuje da je jedini cilj da se ponizi Srpska.

 

 

"Na ovakav način da se procesuira predsjednik Republike Srpske zato što je ispunjavao svoje obaveze prema Ustavu, onda je jasno da je cilj da se ponizi Srpska i svi njeni građani", rekao je Kovačević.

Kovačević je dodao da je svima bilo jasno da se ročište danas ne može održati jer je vršilac dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloš Lukić hospitalizovan, ali da su oni bez obzira na to insistirali da Dodik odgodi svoje obaveze, da se samo pojavi pred Sudom, da se pokaže da oni na neki način naređuju Srpskoj.

"Sudite Republici Srpskoj, presudićete BiH. Ova šarada koju pravite će veoma brzo da se okonča, a ona se zove BiH", naglasio je Kovačević za RTRS.

Kovačević je poručio građanima Srpske da ne treba da se birnu, da Srpska ima volju njenog naroda i da ona stoji iza Milorada Dodika.

"Svi zajedno smo odlučni da branimo našu svetinju Republiku Srpsku", zaključio je Kovačević.

Ročište u predmetu protiv Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloša Lukića održava se po optužnici Tužilaštva BiH za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita.

Dodik je došao na ročište, nakon što sudija Suda BiH Mirsad Strika nije prihvatio zahtjev odbrane Miloša Lukića da za odgađanjem, jer je Lukić u bolnici.

Dodikov advokat Goran Bubić rekao je ranije Srni da je sudija pozvao Dodika da dođe na ročište, iako nema uslova za njegovo održavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana