Kovačević: Što više rade na rušenju Srpske, više ruše BiH

Srna
Foto: G.S.

SARAJEVO- Republika Srpska prihvata i poštuje dejtonsku i ustavnu BiH, ali samo i precizno onako kako su Dejtonski sporazum i Ustav BiH odredili, istakao je delegat Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević.

”Dejtonski sporazum i Ustav BiH smo prihvatili i potpisali, ilegalnu i protivustavnu unitarizaciju koju su od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, bez ikakvog prava, silom nametali visoki predstavnici, nismo i nećemo nikada”, naglasio je Kovačević.

On je naveo da već 28 godina, od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, predstavnici jednog dijela međunarodne zajednice preko svojih izvršilaca - visokih predstavnika i stranaca u Ustavnom sudu BiH, konstantno i kontinuirano rade na unitarizaciji BiH, tako što otimaju zagarantovana ustavna prava i nadležnosti Republike Srpske.

“Cilj je naravno potpuno jasan, da po principu kuvanja žabe Republiku Srpsku postepeno dovedu do situacije u kojoj više ne bismo imali ni kapacitet da branimo svoja prava. Tada bi nas samo jedna, njihova odluka, dijelila od potpunog i konačnog nestanka”, napisao je Kovačević na društvenoj mreži “Iks”.

On je rekao da su potpuno ludi ili naivni oni koji misle da će Srpska to ćutke posmatrati ili dozvoliti.

“Naši odgovori će biti potpuno odlučni i jasni. Zato moraju da znaju - što više radite na rušenju Srpske, više ćete srušiti BiH. Živjela Republika Srpska, simbol Slobode!”, poručio je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana