Kovačević: Srpska se pita i tražimo da se volja građana poštuje

GS
Kovačević: Srpska se pita i tražimo da se volja građana poštuje

BANjALUKA - Aktuelni saziv Centralne izborne komisije (CIK) BiH je nelegalan i svaka njihova odluka je nezakonita, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević i poručio da se Srpska pita.

- Tražimo da se slobodna i demokratska volja građana poštuje, i to će se pokazati i sutra kada ćemo u 18 časova pokazati našu spremnost da branimo Republiku Srpsku - poručio je Kovačević.

Naglasio je da je aktuelni saziv CIK-a nezakonito izabran.

- Donijeli su odluku o ponovljenom brojanju glasova, pa dan kasnije promijenili odluku, pa je nazvali kontrolno brojanje. Međutim sve je to nezakonito - istakao je Kovačević.

Naglasio je da Zakon kaže da se odluka o ponovljenom brojanju može donijeli onog trenutka kada se objave rezultati izbora.

- Nakon toga date određeni prostor strankama da se žale i poslije toga ako smatrate da postoje određene indicije da postoje neke prevare koje mogu da utiču na izbor, onda donosite odluku o ponovljenom brojanju glasova - kaže Kovačević.

Dodao je da je, „s obzirom na to da se radi o velikoj pobjedi (kandidata SNSD-a za predsjednika Srpske) Milorada Dodika od više od 30.000 glasova u odnosu na (kandidata PDP-a) Jelenu Trivić, kontrolno nelegalno brojanje pokazalo minimalna odstupanja i to je sve u domenu statističke greške”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana