Kovačević: Srbi gdje god žive neće više biti sami

Srna
Kovačević: Srbi gdje god žive neće više biti sami

BANjALUKA - Suština Svesrpskog sabora, koji će biti održan u subotu, 8. juna, u Beogradu jeste da Srbi gđe god da žive nikada više neće biti sami, izjavio je delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević.

”To je suštinska, ključna, glavna poruka, da Republika Srpska nikada neće biti sama, da Srbija nikada neće biti sama, da Srbi u Crnoj Gori, u Hrvatskoj, u Sjevernoj Makedoniji ili bilo gđe, nikada više neće biti sami, da ćemo u svakom izazovu biti zajedno”, naglasio je Kovačević.

On smatra da je najbolji primjer, koji su svi mogli da vide, ne samo ovđe, nego i u cijelom svijetu, saradnja koja je bila u vezi sa sramnom rezolucijom o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

“I kada smo pokazali da kada radimo zajedno i kada smo jedinstveni, da onda ipak većina svijeta stoji uz nas i razumije ono što su naši stavovi i naši argumenti”, rekao je Kovačević za RTRS.

On je dodao da će na Saboru biti pokazano potpuno jedinstvo svih političkih struktura, izvršne vlasti, parlamentaraca iz cijelog regiona, na prvom mjestu Srbije i Srpske, ali i saradnja u svakom segmetnu društvenog života, kulture i svega što je bitno za sve pripadnike srpskog naroda.

“Što je isto jako bitno, ne saborujemo mi da bismo uradili bilo šta protiv bilo koga drugog. Mi saborujemo da bismo pokazali naše jedinstvo, ali stojimo potpuno otvoreni i sa otvorenim i pruženim rukama prema svim drugima koji žive na ovim prostorima zajedno sa nama i zajedno želimo da imamo dobru saradnju, dobru budućnost svih ljudi koji žive na našim prostorima”, nalasio je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana