Kovačević: Optužbe Sarajeva nebulozne, ali odgovorni za sraman propust moraju biti kažnjeni

Srna
Kovačević: Optužbe Sarajeva nebulozne, ali odgovorni za sraman propust moraju biti kažnjeni

SARAJEVO - Delegat Kluba srpskog naroda u Domu naroda parlamenta BiH Radovan Kovačević rekao je da je "propust sa fotografijom sraman i uvreda je za sve, na prvom mjestu za žrtve i prognane u tzv. akciji "Oluja".

"Uvreda je i za države koje su zvanično organizovale događaj, Republiku Srpsku i Republiku Srbiju. Ali, i za porodicu Mujkić čija se fotografija tu nije smjela naći. Odgovorni za ovaj sraman propust moraju biti kažnjeni i tu ne smije biti bilo kakvog opravdanja", ocijenio je Kovačević.

U ovom slučaju, dodao je on, to je tek prva tragedija.

"Druga je ta da su iz Sarajeva, ovaj istina sraman propust, jedva dočekali i pokušali zloupotrijebiti nebuloznom optužbom kako Srpska i Srbija manipulišu i izmišljaju srpske žrtve. Srbi su, ukupno gledajući, ubjedljivo najveće žrtve raspada Jugoslavije i za to postoji ogromna količina dokaza i fotografija. Šteta što za iste ne znaju i u beogradskoj agenciji 'Pozitiv'", napisao je Kovačević na "Tviteru".

Treća je, naglasio je Kovačević, ta da su se i u Republici Srpskoj odmah oglasili oni kojima je uvijek i za sve kriv Milorad Dodik, bez obzira na to što je i zvanično saopšteno da nijedna institucija Republike Srpske nije bila uključena ili odgovorna za taj dio organizacije.

"I za kraj, da se slučajno ne zaboravi. 'Oluja' je zločin!", poručio je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana