Kovačević: Mali Dino želi da bude veći Izetbegović od Bakira

Srna
Kovačević: Mali Dino želi da bude veći Izetbegović od Bakira

BANjALUKA - Delegat u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević rekao je da se po starom običaju u Federaciji i Sarajevu, kada god neko ima problem kao što je slučaj sa Elmedinom Konakovićem, pominje i napada predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik te se na taj način nadaju da će im to donijeti političke poene, ali dodaje da su mnogi koji su vodili takvu politiku postali prošlost.

"Ispostavilo se da mali Dino samo želi da bude veći Izetbegović od Bakira. Potreba da njihovi vodeći političari redovno hodaju i tabire po firmama koje proizvode oružje je već mnogo opasnija i ako je stavite u kontekst dešavanja širom svijeta, a gdje uvijek kao učesnike imate ljude koji dolaze baš sa tog prostora i tog dijela BiH, onda vam stvari budu još jasnije", istakao je Kovačević.

Kovačević kaže da su mnogi iz FBiH, koji su vodili politiku usmjerenu protiv Republike Srpske i predsjednika Milorada Dodika, danas marginalizovane političke ličnosti.

"Tako su o Dodiku nekad pričali i drugi federalni političari, poput Zlatka Lagumdžije, Harisa Silajdžića, Sulejmana Tihića i Bakira Izetbegovića koji su sada politička prošlost.. Evidentno je da je politička situacija u Federaciji potpuno urušena. Trojka nije ispunila očekivanja i nije uradila ništa što bi bilo relevantno na federalnom nivou a SDA opet nije dovoljno snažna da se vrati", rekao je Kovačević za RTRS, komentarišući izjavu Konakovića da se Dodik "polako zakopava u rupu" i gubi od BiH 3:0.

Kaže da je vladalo mišljenje da ministar inostranih poslova i lider "Trojke" Elmedin Konaković ima ambiciju da poput predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u Srpskoj, donese istinski boljitak građanima Federacije, osjećaj ponosa i pripadnosti u FBiH, ali da je propustio tu šansu.

"Biti ministar spoljnih poslova i radovati se da se jednom demokratski izabranom lideru u "vašoj državi", jednom od predstavnika naroda u toj "državi" sudi zato što ne poštuje zakon koji je nametnuo neki stranac kojeg niko nije izabrao i imenovao, pokazuje već koliko uopšte ne razumijete politku i koliko je sve to čemu se radujete ustvari samo kratkoročno radovanje", rekao je Kovačević.

Kovačević je istakao da je Republika Srpska stabilna za razliku od Federacije BiH koja je potpuno izgubljena i ima urušenu političku scenu.

"Srpska je potpuno stabilna, zna se ko je njen lider i koja je preovlađujuća politička snaga. Republika Srpska nema nijedan problem finansijske ili bilo koje druge prirode, ima danas veću prosječnu platu od FBiH iako je do prije 10 godina ta razlika bila ogromna u korist Federacije. Svi ti parametri su danas bolji u Republici Srpskoj. Srpska nastavlja da raste, jača i razvija se, a vi gospodo vidite šta ćete", zaključio je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana