Kovačević: BiH mogu graditi samo konstitutivni narodi i entiteti, niko drugi

Srna
Foto: RTRS

SARAJEVO - BiH mogu da grade, ako postoji želja za tim, isključivo predstavnici tri ravnopravna konstitutivna naroda i dva ravnopravna entiteta, niko drugi, a posebno ne lažni visoki predstavnik Kristijan Šmit, rekao je Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević danas u Sarajevu.

“Građani Republike Srpske, narod Republike Srpske, na slobodnim i demokratskim izborima bira svoje demokratske predstavnike, na prvom mjestu predsjednika Republike, zatim i poslanike u Narodnoj skupštini koji onda biraju vladu, a biraju se i predstavnici Republike Srpske na nivou zajedničkih institucija”, rekao je novinarima Kovačević, reagujući na Šmitovu izjavu “da svako ko ima bilo kakav kontakt u Banjaluci treba da upozori da treba voditi računa o potrebama građana, a ne da se igra u vezi sa donošenjem određenih zakonskih akata, kao što je na primjer Izborni zakon”.

Kovačević je naveo da i Šmit treba da bude potpuno siguran da u tom krugu ljudi ima sasvim dovoljno pameti da se donose prave i adekvatne odluke u korist Republike Srpske i svih njenih građana, da se na prvom mjestu zaštite njihova prava i interesi.

“Ne trebaju nam nikakvi savjeti Kristijana Šmita koji u BiH boravi bez bilo kakvog legitimiteta i legaliteta, a vidim da je izjavio, kako kaže on, mi gradimo BiH da bude društvo. Ko je on da gradi BiH? BiH, ako postoji želja da se ona gradi, mogu da grade isključivo predstavnici tri ravnopravna konstitutivne naroda i predstavnici dva ravnopravna entiteta, niko drugi”, naglasio je Kovačević.

On dodaje da i drugi mogu da pomognu ukoliko mi želimo njihovu pomoć, ukoliko je tražimo i ukoliko je prihvatamo.

“Od Kristijana Šmita nam ne treba apsolutno ništa”, zaključio je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana