Kostrešević: Uhapšen i osumnjičeni za organizovanje napada na Novitovića

Nebojša Tomašević
Kostrešević: Uhapšen i osumnjičeni za organizovanje napada na Novitovića

BANjALUKA - Dva lica iz Gradiške i jedno iz Bijeljine uhapšena su u Gradišci jer se dovode u vezu sa jučerašnjim napadom na vršioca dužnosti direktora Šumskog gazdinstva "Drina" Srebrenica Milana Novitovića.

Potvrdio je to "Glasu Srpske" direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević.

Nezvanično saznajemo da su uhapšeni od ranije poznati po sukobima sa zakonom, te da i napadnuti i osumnjičeni imaju različite verzije.

- Istražuju se  motivi napada, a navodno je riječ o neraščišćenim imovinskim odnosima i dugovanjima. Ipak to se sve mora provjeriti i utvrditi da li za tako nešto ima dokaza. Zato će  u toku dana biti saslušano još lica.u cilju utvrđivanja šta se zaista desilo i zašto - rekao je izvor blizak istrazi.

Kostrešević  je pojasnio  da se napad kvalifikuje kao nasilničko ponašanje, jer nije bilo upotrebe vatrenog oružja.

- Lice iz Bijeljine osumnjičeno je da je organizator izvršenja ovog krivičnog djela, dok su lica iz Gradiške direktni izvršioci. U toku je kriminalistička obrada ovih lica, vrše se pretresi na terenu i traže materijalni dokazi, nakon čega će uhapšeni biti predati u nadležnost Okružnog tužilaštva Banjaluka, koje će odlučiti o daljim mjerama prema njima - rekao je Kostrešević.

On je napomenuo da nisu istinite objave da je korišteno vatreno oružje, odnosno da prve informacije kojima policija raspolaže ukazuju da nije bilo pucnjave u toku napada, ali da se istražuju informacije ko je posjedovao pištolj.

-Oštećeni je izjavio da su izvršioci sa bejzbol palicom i pištoljem razbili prozorsko staklo na vozilu, dok izvršioci negiraju te navode, te se vrše pretresi kako bismo utvrdili činjenice - rekao je Kostrešević.

Kostrešević je istakao da su izvršioci napada uhapšeni u roku od šest časova, da su bili upotrijebljeni svi kapaciteti Policijske uprave Gradiška, te pohvalio brz i efikasan odgovor pripadnika ove uprave, krim-službe i jedinice Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

"Glas Srpske" pokušao je da kontaktira Novitovića, ali on se nije javljao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana