Kostadin Vasić mora da plati 15.000 KM u roku od dva mjeseca

GS
Kostadin Vasić mora da plati 15.000 KM u roku od dva mjeseca

BIJELjINA – Nakon što je Okružni sud u Bijeljini uvažio žalbu v.d. direktoKostadina Vasića, njemu je kazna od 10 mjeseci zatvora preinačena u novčanu u iznosu od 15.000 KM, a dužan je da je plati u roku od dva mjeseca od dana dostavljanja rješenja.

-Ako osuđeni ne plati novčanu kaznu u navedenom roku, biće pokrenut postupak izvršenja izrečene kazne zatvora, a ako isplati samo dio novčane kazne ostatak će se pretvoriti u kaznu zatvora na način da se 50 KM novčane kazne zamijeni jednim danom zatvora. Ako osuđeni isplati ostatak novčane kazne izvršenje kazne zatvora se obustavlja - rekli su Mondu u Okružnom sudu u Bijeljini.

Kostadin Vasić, inače kadar Ujedinjene Srpske, osuđen je pravosnažno na deset mjeseci zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda rođaku Ljubiši Vasiću 30. decembra 2017. godine u kafani osuđenog Vasića.

Nakon presude koja mu je izrečena u maju 2022. Vasić je zahtijevao da mu se zatvorska kazna zamijeni za novčanu, što je Vijeće osnovnog suda u Zvorniku odbilo, nakon čega se žalio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana