Košarac: U Sarajevu se ništa ne događa slučajno, vodimo računa o bezbjednosti predsjednika Srpske

GS
Košarac: U Sarajevu se ništa ne događa slučajno, vodimo računa o bezbjednosti predsjednika Srpske

BANjALUKA - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac rekao je da se mora posebno obratiti pažnja na bezbjednost predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sada kada se vodi politički proces protiv predsjednika Srpske.

- Specifična je situacija i vrlo smo oprezni. U Sarajevu se ništa ne dešava sasvim slučajno i naivno. Možemo reći da napade na predsjednika i političku represiju vrši američka administracija. I to je dodatno pojačano dolaskom pomoćnika državnog sekretara SAD Džejmsa O'Brajana - naveo je Košarac, prenosi RTRS.

Istakao je da se vodi računa o bezbjednosti predsjednika Srpske.

- S obzirom na činjenicu da sve ovo što Dodik lično i politički doživljava je ispod svakog nivoa. I mislim da je odgovornost svih nas da budemo u fokusu tih događaja i da cijenimo ono što predsjednik Republike radi u ime svih građana Srpske. Dodik afirmiše Srpsku i njene vrijednosti, apeluje na mir, bezbjednost i teži ustavnoj BiH - istakao je Košarac.

Košarac ističe da Amerikanci pokušavaju od BiH napraviti koloniju.

- I  to je potpuno prepoznato. U Sarajevu treba biti oprezan i mi smo svjesni mogućih bezbjednosnih izazova - zaključio je Košarac.

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je jutros za RTRS da postoje određene inforamcije iz kruga američke Ambasade da se predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku sprema atentat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana