Košarac: Sve aktivnosti Republike Srpske i Srbije doprinose stabilnosti regiona

Srna
Košarac: Sve aktivnosti Republike Srpske i Srbije doprinose stabilnosti regiona

JAHORINA - Sve aktivnosti koje provode Republika Srpska i institucije Srbije, pa i kada je riječ o policijskoj saradnji, u skladu sa Ustavom i doprinose miru i stabilnosti u regionu, rekao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

Komentarišući današnju najavu ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedina Konakovića da će inicirati stavljanje van snage Sporazuma o policijskoj saradnji između Savjeta ministara i Vlade Srbije, Košarac je poručio da ministri iz Republike Srpske to nikada neće podržati.

„Ovo je klasična nebuloza. Ne znam zašto neko smatra da se gubi suverenitet ako postoje ozbiljni oblici regionalne saradnje, pogotovo ako je to normativno i ustavno riješeno, kao što jeste“, rekao je Košarac novinarima na Jahorini.

On smatra da je ovo dio potrebe bošnjačke političke strukture da što prije zauzmu dobre pozicije pred lokalne izbore, pri čemu je vidljiv ozbiljan sukob SDA i stranaka „trojke“.

„OK, neka oni politički u Sarajevu i Federaciji BiH ratuju kako god hoće, ali važno je da su sve aktivnosti koje provode Republika Srpska i institucije Srbije u skladu sa Ustavom i prije svega doprinose miru i stabilnosti u regionu, dobroj regionalnoj saradnji“, rekao je Košarac.

Izrazivši čuđenje što nekome smeta saradnja sa Srbijom, ali i Hrvatskom, Košarac je ocijenio da postaje neurotično ponašanje bošnjačkih političara s tim u vezi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana