Košarac: Proces protiv Dodika i Lukića rezultat ličnih frustracija Marfija i Šmita

Srna
Košarac: Proces protiv Dodika i Lukića rezultat ličnih frustracija Marfija i Šmita

ISTOČNO SARAJEVO - Proces koji se pred Sudom BiH vodi protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloša Lukića rezultat je ostrašćenosti i ličnih frustracija Kristijana Šmita i ambasadora SAD u BiH Majkla Marfija, ocijenio je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

Prema njegovim riječima, ovaj dvojac potencira politički progon Dodika urušavajući sve pravne norme, dejtonski koncept i suverenitet BiH.

"Njihovo djelovanje izuzetno je opasno i ostavlja ozbiljne posljedice po unutrašnje odnose u BiH", naglasio je Košarac.

Košarac je naveo da je i pravnim laicima jasno da je u pitanju namještaljka protiv legitimnog i narodnom voljom izabranog predsjednika koji je radio svoj posao u skladu sa Ustavom, odbijajući da se povinuje samovolji lažnog visokog predstavnika Kristijana Šmita.

"Iscrpljujuće besmisleno i nepravedno suđenje zbog nepostojećeg krivičnog djela vodi se pod dirigentskom palicom odlazećeg američkog ambasadora Majkla Marfija i fantoma iz OHR-a Kristijana Šmita", napisao je Košarac na "Instagramu".

On je rekao i da će Marfi ostati upamćen kao velika diplomatska bruka svoje zemlje.

"Želim da vjerujem da će nova američka administracija i njen predstavnik u BiH voditi politiku uvažavanja stavova legitimno izabranih predstavnika konstitutivnih naroda", zaključio je Košarac.

Pred Sudom BiH danas će biti nastavljen sudski proces protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloša Lukića.

Početak ročišta zakazan je za 13.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana